Ανδρομέδια Ελλάς

Πλανητικές θερμοπύλες

Σχολική Αλβανική Γεωγραφία για την Ελλάδα


Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

5 responses to “Σχολική Αλβανική Γεωγραφία για την Ελλάδα

 1. ΜΟΥΖΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 07/01/2012 στο 10:30 μμ

  Κάτι τέτοιο απαιτεί άμεση απάντηση και απο πλευράς πολιτείας με διαμαρτυρία σε διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, αλλα και άμεση απάντηση απο ιστορικούς στην χώρα μας. Με τεκμηριωμένα στοιχεία που να ανατρέπουν τους Αλβανικούς ισχυρισμούς. Επίσης παράλληλα κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να ασκηθούν πιέσεις προς την Αλβανική κυβέρνηση όσον αφορά το ευνοικό καθεστώς όσων Αλβανών ζούν και εργάζονται στην χώρα μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί.Μικρές σπίθες που ανάβουν τώρα μπορεί να γίνουν πυρκαγιά αύριο που θα είναι δυσκολώτερη η αντιμετώπισή τους.

  • Μανδραγόρας 09/01/2012 στο 8:45 πμ

   Οι αλβανοί είναι ένα παράδειγμα. Υπάρχουν πολλά τέτοια. Οι σκοπιανοί λόγου χάρη μαθαίνουν στο σχολείο ότι οι έλληνες μακεδόνες είμαστε υπόδουλοι μακεδόνες και πως κάποια μέρα θα έρθουν να μας απελευθερώσουν και να πάρουν την Μακεδονία πίσω… Υπάρχουν διάφορα τέτοια ευτράπελα, σχολική προπαγάνδα και όχι μόνο, κυρίως στα Βαλκάνια και τη γείτονα Τουρκία γιατί όλοι έχουν βλέψεις για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πάνω απ’ όλα, το οποίο είναι υψίστης στρατηγικής, εμπορικής αξίας. Αλλά άργησαν λίγο οι γείτονες, το λιμάνι το κατέκτησαν οι κινέζοι, μαζί με πολλά άλλα. Άντε βάλτε τα τώρα με το Δράκο να το διεκδικήσετε…
   Όσο για τους τρόπους δράσης που αναφέρεις, συμφωνώ σε όλα, με μια λεπτομέρεια.. Για να γίνουν όλα αυτά χρειαζόμαστε έστω και έναν ηγέτη Έλληνα. Κάτι τέτοιο σήμερα μάλλον δεν ισχύει.

   • ΜΟΥΖΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 16/03/2012 στο 10:45 μμ

    Δυστυχώς σήμερα μόλις είδα το σχόλιό σου. Και συμφωνώ με την τελευταία επισήμανση. Ηγέτης πραγματικός ούτε κατα διάνοια δεν υπάρχει. Και είναι κρίμα γιατί βρισκόμαστε σε μία απο τις δυσκολότερες στιγμές για την πατρίδα μας.

 2. ΗΛΙΑΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 08/01/2012 στο 4:33 μμ

  Τελικα αδερφια, αυτο που θα επρεπε να μας ξαφνιαζει, δεν ειναι αυτο που γραφουν, αλλα αυτο που κρυβουν. Βεβαιως και οι ΙΛΛΥΡΙΟΙ, ειναι Ελληνικο φυλο(οι γνησιοι ομως, και οχι οι Μογγολοπποιημενοι), βεβαιως και εχουν Ελληνικο D.N.A.(ΟΧΙ ΟΙ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΤΣΕΤΣΕΔΕΣ), αλλα οι απογονοι των ΙΛΛΥΡΙΩΝ. Και θα πρεπει να μας εξηγησουν, και ποια ειναι η σχεση των σημερινων αληταραδων με τους ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ, ΓΚΑΙΓΚΕ;;

  • Μανδραγόρας 09/01/2012 στο 9:12 πμ

   Έχω συναναστραφεί με πολλούς αλβανούς. Από απλούς εργάτες μέχρι και με μαθηματικό. Η μέχρι στιγμής εμπειρία μου είναι ότι άμα βρει ευκαιρία ο άλλος να σε δαγκώσει, θα το κάνει, μηδενός εξαιρουμένου. Δεν είναι της εμπιστοσύνης σε καμία περίπτωση και κατά την άποψή μου παίζει κάποιο ρόλο και η φυλή. Έχω γνωρίσει και 2-3 παλικάρια, οι οποίοι είναι και συγγενείς μεταξύ τους, που δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους, ούτε εμφανισιακά, ούτε διανοητικά. Είναι ανοιχτόχρωμοι, δεν διαφέρουν σε τίποτα εμφανισιακά από τους έλληνες πέρα από το κουτοπόνηρο αλβανικό βλέμμα. Επίσης είναι πολύ έξυπνοι και δραστήριοι. Πιστεύω πως αυτοί μάλλον έχουν ελληνικό γονίδιο. Παρόλα αυτά με όλους όσους έχω συζητήσει, όταν αναφέρω για Βόρια Ήπειρο και Ιλλυρία (Τροία) και λέω ότι κάποιοι μπορεί να έχουν ελληνική ρίζα, αυτοί θίγονται και σταματούν τη συζήτηση. Εντελώς αδαείς, βάρβαροι. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι παρόλο που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία (αναγκαίως για να επιβιώσουν), μέσα τους υπάρχει φυλετική και θρησκευτική διάκριση που καμιά φορά προβάλλεται. Τέλος, σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα να μην υπάρχει ούτε ένας ιλλύριος σήμερα, γιατί σαν έλληνας στο γονίδιο θα έχει πολεμική χάρη αλλά σαν αλβανός στο νου θα την χρησιμοποιήσει εναντίων μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: